یکی از سوالاتی که خیلی از کنکوریهای رشته تجربی یا دیگر رشتهها دارن اینه که چیکار کنیم تا در کنکور پزشکی قبول بشیم؟ برای قبولی در پزشکی، تنها درس خوندن کافی نیست و باید برنامه ریزی مناسبی داشته باشین که معمولاً اغلب افراد این کار رو به یک فردی که در این حوزه تخصص داره میسپارن. این فرد، مشاور تحصیلیه که کارش صرفاً مشاوره دادن به این افراد نیست. یک مشاور تحصیلی خوب باید ویژگیهایی داشته باشه که باعث بشه افراد بیشتری به سمتش جذب بشن.
امروزه قبولی در کنکور پزشکی، دغدغه خیلی از افراده که اگر شما هم جزو این دسته هستین، توصیه میشه به دنبال یک مشاور خوب باشین. سیاست کاری و اخلاق خوب، از مهمترین ویژگیهای مشاور تحصیلی خبره و کار بلده.
قبولی در پزشکی و نیاز به مشاور
تاثیر مشاور در قبولی کنکور
بیشترین تاثیر مشاور تحصیلی بر روی افراد بستگی به خود فرد داره و اینکه تا چه میزان از توصیههای مشاور بهره ببره. قطعا هیچ فردی وجود نداره که بتونه همه کارها رو با هم به درستی پیش ببره. همه ما آدمها به افراد دیگه هم نیاز داریم که بتونیم ازشون بهترین استفاده رو داشته باشیم تا برامون فردی سودمند باشن و همچنین برعکس؛ ما برای اونها سودمند و مفید باشیم. منی که یک فرد کنکوریم مطمئناً نمیتونم همه کارها رو مدیریت کنم و درشون تخصص داشته باشم. هیچ فردی کامل نیست و نباید از خودش این انتظار رو داشته باشه که بتونه به تنهایی از پس هر کاری بر بیاد.
کنکور هم مثل هر بخش دیگهای از زندگی، یک مرحله است که باید سپری بشه. مهمترین نکته که باید در این دوران رعایت کنین اینه که به خودتون سخت نگیرین و نذارین که بهتون استرس وارد شه. مدیریت و کنترل استرس، برنامه ریزی کنکور، مدیریت زمان، افزایش سرعت تست زنی و هر موضوع دیگهای که به کنکور مربوط میشه، از کارهاییه که یک مشاور تحصیلی باید برای فردی که ازش مشاوره میگیره در نظر بگیره. این مشاور نه تنها در حیطه درسی به شما کمک میکنه، بلکه اگه مشکل خانوادگی هم داشته باشین، سعی میکنه که اوضاع رو بهتر کنه.
مشخصاً اگر در خانواده فردی که دوران کنکور رو سپری میکنه مشکلی به وجود بیاد، روی اون فرد هم تاثیر میذاره. کار مشاور اینه که براتون هدفهای کوتاه مدت تعیین کنه تا با رسیدن به اونها از خودتون راضی باشین و بدونین که میتونین از پس کارهای بزرگتری هم بر بیاین. این موضوع باعث بیشتر شدن انگیزهتون برای درس خوندن و تست زدن میشه. زمانی که بتونین خودتون رو باور کنین و بفهمین که میتونین از پس هر کاری بر بیاین، مطمئن باشین که اون رو به خودتون جذب میکنین.
تاثیر مشاور در قبولی کنکور
ویژگیهای مشاور تحصیلی
زمانی که قصد دارید مشاور کنکور خودتون رو انتخاب کنین، باید در نظر بگیرین که از نظر خودتون، یک مشاور خوب چه ویژگیهایی داره. مشاور تحصیلی، باید علاوهبر علم بالا، رفتار خوبی هم داشته باشه که این رفتار خوب از نظر افراد مختلف متفاوته. درسته که باید این بخش از زندگی رو مثل بخشهای دیگه به خوبی بگذرونیم و زیاد به خودمون سخت نگیریم، اما باید این موضوع رو هم در نظر بگیریم که کنکور، برای خیلی از افراد نقش تعیین کنندهای رو داره. این افراد باید برنامهریزی دقیقی برای آینده خودشون داشته باشن.
داشتن یک هدف بزرگ، اصلاً عیب نیست و اصولاً اگر فردی هدفهای بزرگ و با ارزش داشته باشه، سعی میکنه که به خواستههاش برسه. اگر شما هم یک هدف بزرگ دارین و میخواین که بهش دست پیدا کنین، باید بدونین که فقط داشتن هدف باعث موفقیتتون نمیشه و باید در این راه تلاش زیادی داشته باشین. اگر بخواین برنامه ریزی کنکور رو خودتون به تنهایی انجام بدین، قطعا زمان و انرژی زیادی رو ازتون میگیره. یک راه میانبر وجود داره و اون هم انتخاب یک مشاور خوبه. برای اینکه بدونین مشاور تحصیلی خوب چه ویژگیهایی داره، بهتره که به موارد زیر دقت کنین.
ویژگیهای مشاور تحصیلی
پیگیر بودن
یکی از مهمترین ویژگیهای فردی که به افراد کنکوری مشاوره میده اینه که پیگیر درس خوندن دانش آموزان باشه. خیلی از افراد زمانی که زور بالا سرشون نباشه درست درس نمیخونن یا اینکه سهل انگاری میکنن. مثلاً به شخصه منم همینطوریم. وقتی یکی باشه که پیگیر کارهای دانش آموزای خودش باشه، مسلماً اون دانش آموز هم سعی میکنه که به درستی از اون برنامه ریزی پیروی کنه. مشاور تحصیلی خوب باید در مدت زمان کوتاه، دانش آموزاش رو چک کنه و پیگیر کارها و درس هاشون باشه. یکی از وظیفههای اصلی مشاور همین موضوعه.
آشنا بودن با مسیر کنکور
یک مشاور باید در مورد این مسیری که پیش روی شما وجود داره اطلاعات کاملی داشته باشه و از همه مهمتر اینکه خودش هم اون رو تجربه کرده باشه تا بتونه کاملاً شما رو درک کنه. این فرد با تجربه کردن راه درست و غلط و در نهایت رسیدن به نتیجه مطلوب میتونه به شما بگه که کدوم راه درسته یا کدوم یکی اشتباه. خیلی از افراد کنکور رو مثل غولی میدونن که شاید نتونن به راحتی ازش عبور کنن تا به خواسته شون برسن. مشاور باید این افراد رو به درستی راهنمایی کرده و سعی کنه که مسیر رو براشون هموار کنه.
داشتن یک برنامه شخصی
مشاور کنکور با تجربه هیچوقت یک برنامه رو برای چند دانش آموز در نظر نمیگیره. مهمترین نکتهای که یک مشاور باید بدونه اینه که اول باید دانش آموز رو بشناسه با روحیاتش آشنا بشه. در این صورته که میتونه برای این فرد برنامه ریزی درستی داشته باشه. برای مثال یک دانش آموز ممکنه که واقعا نتونه در روز بیشتر از 4 ساعت درس بخونه. خیلی از این افراد شاغلن یا اینکه خانواده مطلوبی ندارن یا سطح هوشی پایینی دارن. قطعاً مشاور باید این مسائل رو هم در نظر بگیره.
دادن برنامه شخصی برای هر دانش آموز
نکات مهم در مورد انتخاب مشاور کنکور
زمانی که قصد دارین از یک مشاور برای راحتتر شدن راه کنکور تجربی کمک بگیرین باید چند نکته رو مورد توجه قرار بدین که در ادامه برخی از اونها رو نام برده و توضیح میدیم.
- لازم نیست که حتما مشاور، پزشک باشه
خیلی از افراد فکر میکنن که باید مشاوری رو انتخاب کنن که در رشته تجربی رتبه دو رقمی آورده و پزشک شده. اما باید بگیم که این باور کاملا اشتباهه. مشاور خوب کسیه که رشتش در اصل روانشناسی باشه تا بتونه در این راه شما رو به خوبی همراهی کنه و نه تنها براتون برنامه ریزی خوبی داشته باشه، بلکه برای قبولی در پزشکی، روی روح و روانتون کار کنه تا به خود باوری برسین. خیلی از افراد در انتخاب مشاور برای قبولی در رشته پزشکی در بهترین دانشگاه، این اشتباه رو مرتکب میشن.
- مشاور کنکور باید برای شما برنامه ریزی اختصاصی داشته باشه
مشاور خوب کسی نیست که دقیقا همون راهی که خودش رفته رو به شما هم توصیه کنه و بگه که باید فلان راه رو بری تا به این جایگاه برسی. نه! این روش کاملاً اشتباهه و مشاور فقط وظیفه داره که شیوه درس خوندن شما رو اصلاح کنه و با توجه به اون براتون برنامه بچینه. درس خوندن هر فرد با فرد دیگه فرق داره و نمیشه یک نسخه رو روی همه پیاده کرد.
عدم لزوم پزشک بودن مشاور کنکور
اصول مهم برای قبولی در رشته پزشکی با استفاده از مشاور
وظیفه مشاور اینه که بتونه علاوهبر برنامه ریزی، راه درست رو هم بهتون یاد بده و در این راه شما رو کمک کنه تا با استرس کمتری این دوران رو سپری کنین. اهمیت برنامه ریزی کنکور به این صورته که شما حتی اگه بهترین کتابهای دنیا رو هم داشته باشین، اما برای خوندنشون برنامه خاصی نداشته باشین، در نهایت بازدهی خوبی ندارین. علاوهبر برنامه ریزی باید به چند مورد زیر هم که یک مشاور خوب اونها رو متذکر میشه، دقت کنین.
تقویت درسهای عمومی
خیلی از افرادی که قصد دارن در رشته تجربی شرکت کرده و قبولی پزشکی رو به دست بیارن، تمرکزشون رو میذارن روی دروس اختصاصی. درسته که این درسها ضریب بیشتری دارن، اما اینکه به درسهای عمومی هیچ توجهی نداشته باشین هم کار اشتباهیه. خیلی از افرادی که برای پزشکی، در رشته تجربی کنکور میدن به دروس عمومی توجه نمیکنن؛ پس اگر شما بخشی از تمرکزتون رو روی این بخش بذارین، قطعاً رتبه بهتری به دست میارین.
زیاد تست زدن
یکی از تمرینات مهم پیش از کنکور، زدن تستهای زیاده. زمانی که مشاور تحصیلیتون شما رو ترغیب به انجام این کار میکنه، باید بدونین که تستزنی اهمیت زیادی داره؛ پس نباید ازش غافل بشین. با این کار میتونین سرعت خودتون رو بیشتر کنین و یاد بگیرین که در زمان کنکور هم باید چه شکلی عمل کنین.
زیاد تست زدن
تلقین به قبولی در پزشکی
وقتی شما هر روز با خودتون مرور کنین که قراره در پزشکی قبول بشین، در واقع با این کار اون رو به سمت خودتون جذب میکنین. خیلی از افراد هستن که به قانون جذب اعتقاد ندارن. اما همین که شما خودتون رو در اون جایگاه میبینین که روزی پزشک شدین، میتونه در روحیهتون تاثیر مثبتی داشته باشه و باعث بیشتر شدن انگیزهتون هم بشه.
در نهایت
قبولی در پزشکی، آرزوی خیلی از دانش آموزانیه که دوره کنکور رو سپری میکنن. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستین، بهتره که روحیه و انگیزهتون رو در سطح بالایی قرار بدین و از اهمیت گرفتن مشاور تحصیلی برای راحتتر شدن این دوران غافل نشین.