ثنا کاظم زاده
9 ماه پیش
پروتیین مهار کننده هم مثل فعال کننده انواع مختلفی دارن؟
ریحانه خسروی
9 ماه پیش
سلام . استاد در یادبگیریم قبلی گفتن بله انواع مختلفی دارن
(1)
مریم قربانی
1 سال پیش
سلام ،کتاب فقط لاکتوز و مالتوز رو گفته؟گلوکز رو نگفته ک چجوریه داستانش؟
سید محمد متین رشادی
1 سال پیش
سلام نه به جزئیات نحوه بیان ژن و ... اشاره نکرده
(1)
محمدرضاا تولائی
1 سال پیش
سلام خسته نباشید صفحه۳۴ اونجایی که داره مهار کننده رو معرفی میکنی پشتش نوشته نوعی پروتئین ولی پایین صفحه که داره فعال کننده رو معرفی میکنه نوشته انواعی از پروتئین آیا منظور کتاب اینجوری که مهار کننده فقط یک نوع وجود داره؟
آیدا نعمتی
1 سال پیش
سلام در سطح کتاب درسی srna ها هم در پروکاریوت ها و هم در یوکاریوت ها وجود دارند؟؟
کوثر نژادجواد
1 سال پیش
سلام حالا تو این وقتی فرایند رونویسی تموم شد پروتیین فعال کننده از جایگاه خودش کنده میشه؟یا زمانی که دیگ رنابسپارراز به راه انداز متصل شد کندع میشه؟درکل چه زمانی فعال کننده از دنای رها میشه؟
نرگس مهدوی
1 سال پیش
سلام زمانی مه رونویسی تمام بشه کنده میشه تا زمانی مه رنابسپازاز روی ژن هست این ها هم سرجاشون میمونن
Kasra Javan
1 سال پیش
سلام مجدد اینجا استاد میگن که امکان نداره فعال کننده به مالتوز وصل نباشه ولی به جایگاه اتصالش روی دیانای وصل باشه. خوب مگه در لحظه جذب آخرین مالتوز توسط سلول به خاطر کمبودش توی سلول برای اینکه بخواد تجزیه شه در اون لحظه به دیانای وصل نیست. مثل لحظهای که لاکتوز و مهار کننده وصل میشه ولی همچنان به اپراتورم وصله برای لحظاتی ⭐Typed by Gboard⭐
نرگس مهدوی
1 سال پیش
سلام در کل تا وقتی فعال کننده وصل باشه این مالتوزه هم بهش وصله اخرین مالتوز هم با جداشدن فعال کننده جدا میشه و بعدن میره برای تجزیه
(1)
Kasra Javan
1 سال پیش
@نرگس مهدوی سپاسگزارم
Kasra Javan
1 سال پیش
سلام وقتتون بخیر اینجا استاد در مورد تنظیم رونویسی منفی واسه مهار کننده هم میگه انواعی دارند یعنی یه تعداد زیادین ولی توی کتاب یه نوعی پروتئین و هیچ جا هم از لفظ جمع استفاده نمیکنه. این یه نکته ترکیبیه (تو فصلهای بعدی به این نتیجه میرسیم) یا اینکه کتاب عوض شده ⭐Typed by Gboard⭐
نرگس مهدوی
1 سال پیش
سلام نه تو کتاب اشاره ای نشده
(1)
روح الله ابراهیم پور
1 سال پیش
ممنون از پاسخگویی شما اقای رشادی
سید محمد متین رشادی
1 سال پیش
خواهش میکنم عزیزم🌷
(1)
روح الله ابراهیم پور
1 سال پیش
سلام استاد گفتن مالتوز مستقیم باعث اتصال رنا بسپاراز به راه انداز نمیشود ولی در جزوه نوشته که میشود ایا اشتباه نوشته شده
سید محمد متین رشادی
1 سال پیش
سلام مستقیما باعث انجامش نمیشه حق با استفاده اگه گفتن مستقیما مالتوز باعث اتصال رنابسپاراز به راه انداز نمیشه
(1)
سید محمد متین رشادی
1 سال پیش
@سید محمد متین رشادی حق با استاده*
(1)
مریم سادات موسوی
1 سال پیش
سلام عذر میخوام اینجا استاد میگن مهار کننده ها هم انواعیست در صورتی که کتاب واسه مهار کننده نوشته پروتئینی به نام مهار کننده!
K .Sh
1 سال پیش
چون کتاب فقط ژن های مربوط به تجزیه لاکتوز رو توضیح داده و مثال دیگه ای نزده
K .Sh
1 سال پیش
صفحه ی 33 کتاب درسی سه خط مونده به آخر رو نگاه کنگفته آنزیم های خاصی پس میفهمیم مهارکننده ها هم انواعی دارن ولی اونجا که آنزیم های مربوط به لاکتوز رو گفته فقط یه نوع از اونها مدنظرش بوده
مریم سادات موسوی
1 سال پیش
@K .Sh ببخشید من متوجه کامنت اولتون نشدم آنزیم؟؟؟ کتاب حرفی از آنزیم انتهای صفحه 33 نزده و اگه به متن صفحه 34 دقت کنین برای مهار کننده نوشته نوعی پروتئین اما برای فعال کننده نوشته انواعی از پروتئین!!!
K .Sh
1 سال پیش
@مریم سادات موسوی ببخشید منظورم پروتئین بود اشتباهی نوشتم آنزیم تو صفحه ی 33 نوشته با اتصال پروتئین های خاصی به بخشی از دنا که سر راه رنابسپاراز هست از رونویسی جلوگیری میکنیم و همونجوری که میبینین گفته پروتئین ها نگفته فقط یه نوع پروتئین تو صفحه ی 34 به این دلیل فقط یه نوع مهارکننده گفته که داشته رونویسی از آنزیم های تجزیه کننده لاکتوز رو توضیح میداده و خب برا این آنزیم ها یه نوع مهارکننده هست که به اپراتور مربوط به این ژن ها متصل میشه
مریم سادات موسوی
1 سال پیش
@K .Sh اونجا که اول گفته انواعی، به صورت کلی گفته و هم مهار کننده و هم فعال کننده رو شامل میشه اما واسه مهار کننده صرفا یک نوع رو گفته
K .Sh
1 سال پیش
@مریم سادات موسوی کلی نگفته فقط مهارکننده رو گفته چون فعال کننده که جلوی رنابسپاراز رو نمیگیره اونی که جلوی رنابسپاراز رو میگیره مهارکنندس و تو صفحه 33 هم گفته پروتئین هایی جلوی راهشو میگیرن پس مهارکننده منظورش بوده و چون جمع بسته پس انواعی دارن
مریم سادات موسوی
1 سال پیش
@K .Sh درسته متوجه شدم. متشکرمم🧡 من خط بالاش رو میخوندم که نوشته بود عواملی به پیوستن رنابسپاراز به توالی راه انداز کمک و یا مانع حرکت رنابسپاراز می شوند.
(1)
K .Sh
1 سال پیش
@مریم سادات موسوی خواهش میکنم❤🌹
محمد عبداله فرد
1 سال پیش
سلام زمانی که پروتئین فعال کننده نشست روی جایگاهش و رنا پلیمراز شروع به رونویسی کرد بعدا فعال کننده میتونه از جایگاهش بلند بشه بدون اینکه رونویسی متوقف نشه یا فعال کننده بلند شه رونویسی هم متوقف میشه؟
نرگس مهدوی
1 سال پیش
خیر باید متصل بمونه تا رونویسی تموم شه
(1)
نگاه صادقی
2 سال پیش
سلام ببخشید من واقعا با این موضوع مشکل دارم کتاب صراحتا گفته در تنظیم رو نویسی مثبت ای کولای حضور مالتوز کافیه و اصلا ربطی به گلوکز نداره
K .Sh
2 سال پیش
کدوم قسمت کتاب گفته که ربطه به حضور گلوکز تو محیط نداره ؟؟؟؟ کتاب فقط گفته اگه مالتوز باشه و چیزی درمورد اینکه گلوکز باشه یا نباشه درمورد مالتوز نزده و دلیلشم اینه که چون تو لاکتوز گفته که گلوکز نباشه انتظار داره که خودمون متوجه بشیم که وقتی گلوکز نباشه و مالتوز باشه میره سراغ مالتوز
(1)
نگاه صادقی
2 سال پیش
@K .Sh عزیزم تنظیم رونویسی مثبت خط سوم گفته که مشخص شده اگر در محیط باکتری قند مالتوز حضور داشته باشد ما نیاز به ساخت انزیم داریم این یعنی در هر حالتی در حضور یا عدم حضور هر مولکولی اگر مالتوز باشه انزیم باید ساخته بشه اما در خط دوم همون صفحه از بالا گفته که اگر گلوکز نباشه اما قند دیگری به نام لاکتوز حضور داشته باشد باکتری میتونه ازش استفاده کنه حالا من از شما میپرسم این دوتا جمله کتاب یکین ؟
K .Sh
2 سال پیش
@نگاه صادقی تو همه ی تست ها اینطوری درنظر میگیرن که اگه گلوکز باشه از مالتوز استفاده نمیکنه و اگه دقت بکنین خود کتاب هم قند ترجیحیش گلوکزه یعنی اگه گلوکز باشه فقط گلوکز مصرف میکنه من نمیدونم ترجیح برای شما چه معنی داره ولی شما میتونین هرطوری که دوس دارین درنظر بگیرین
(1)
K .Sh
2 سال پیش
@نگاه صادقی وقتی کتاب اولش گفته قند ترجیحیش گلوکزه انتظار داره که ما خودمون براساس فهممون بفهمیم که اگه گلوکز باشه ترجیحا از گلوکز استفاده میکنه و یبار تو لاکتوز هم گفته ولی تو مالتوز نگفته چون دو جای دیگه گفته بود و انتظار داره بقیشو خودمون بفهمیم
(1)
K .Sh
2 سال پیش
@نگاه صادقی هیچ جای کتاب صراحتا و مستقیما نگفته اگه گلوکز باشه بازم از مالتوز استفاده میکنه و از جملات ناقص کتاب اشتباه برداشت نکنین شما زمانی میتونین این ادعا رو بکنین که کتاب کامل توضیح داده باشه که متاسفانه اینطوری نیست
(2)
نگاه صادقی
2 سال پیش
@K .Sh عزیزم من نمیدونم شما چرا انقدر عصبی و دائم هم داری میگی خودمون باید بهفمیم و دوست دارم اینجور برداشت کنم که منظوری نداری و اینکه من دارم عین جمله کتاب رو برات میارم و طراح کنکور هم به این توجه میکنه نه به ترجیح شما و تشخیصتون و مورد بعد اینکه اگر فکر میکنید جواب دادن به این سوال انقدر بهت فشار میاره جواب نده گلم
K .Sh
2 سال پیش
@نگاه صادقی پس اگه تو کنکور اومد شما هرجور که دوس داری درنظر بگیر
(2)
عقیل بهادری
1 سال پیش
@نگاه صادقی اولن قبل ازین همه چی رو توضیح داد خودت داری میگی مشخص شده یعنی دیده شده که ولی نگفته در حضور گلوکز و نتیجه گیری تم اشتباه هر حالتی رو تو کتاب نگفته
(2)
سحر محسنی
1 سال پیش
سلام این موضوع تو فصل 5 یا 6 همین دوازدهم براتون جا میفته که چرا ترجیحش اول گلوکزه و اگه نبود میره سراغ مالتوز یا لاکتوز
(1)
فاطمه کرامتی
1 سال پیش
@K .Sh دقیقا
(1)
K .Sh
1 سال پیش
@عقیل بهادری متاسفانه کسی که خودش نخواهد بفهمه رو نمیشه به هیچ صورت توجیح کرد
(1)
نگاه صادقی
1 سال پیش
@K .Sh اینجا برای سوال پرسیدنه اگر شما با فهم مردم مشکلی داری از پنل برو بیرون
K .Sh
1 سال پیش
@نگاه صادقی شما چرا به خودت گرفتی عزیزم من مگه اسمی از شما بردم؟!
(2)
رضا محمدی
2 سال پیش
ببخشید ما در پروکاریوت ها هم پیرایش میبینیم یا پیرایش فقط و فقط برای هسته سلول یوکاریوتی تعریف میشه مثل اگزون و اینترون؟
محدثه شریفی
2 سال پیش
پیرایش فقط ماله یوکاریوته
(1)
K .Sh
2 سال پیش
اگزون و اینترون و پیرایش فقط مربوط به هسته یوکاریوت هست اونم نه همه ی ژن ها و رنا ها بلکه فقط ژن های پروتئین ساز و mRNA ها البته پیرایش برای DNA نیست فقط برای mRNA هست
(1)
سید محمد متین رشادی
1 ماه پیش
اگر ویس ناواضح بود بگید دوباره ضبط کنم 🌷 ریپلای نباشه 🌷
(1)