یادبگیریم9:نکات کربوهیدرات ها (قسمت دوم)
فواد رستم زاده
1 سال پیش
سلام ببخشید یعنی آندوسپرم دانه شامل رویان لپه و درون دانه میشه ؟ یعنی به کل دانه میگیم آندوسپرم منظورم اینه مثلا لایع خارجی دانه میشه آندوسپرم چون اونجا گفته شده که لایه ی گلوتن دار آندوسپرم که در شکل لایع ی اطراف دانه است یا اینکه آندوسپرم میشه لایه ی دور درون دانه بنظرم درسته؟ کدوم جمله درسته و یکم توضیح بدید ممنون
(3)
هدیه قادری
1 سال پیش
خیر داخل اندوسپرم نشاسته هست اونا قسمت های دیگه دانه هستن مثلا رویان که یه قسمتی از دانه و جدا از اندوسپرم هست میان هورمون جیبرلین ترشح میکنه و روی لایه گلوتن دار که لایه بیرونی اندوسپرم هست اثر میذاره و باعث ساخت انزیم هایی میشه از جمله انزیم امیلاز که ما میدونیم امیلاز میاد نشاسته که داخل اندوسپرم هست ورود میکنه به اندوسپرم و نشاسته روبه مالتوز که قند دی ساکارید هست تجریه میکنه و باعث رشد رویان میشه 🙂
(5)
غزل زادنیک
3 هفته پیش
سلام وقتتون بخیر چند تا سوال داشتم! 1.در ارتباط با مونو ساکارید_انرژی تولید شده از یک گرم انها کمتر از یک گرم از هرنوع لیپیدی می باشد؟ 2.در رابطه با مولکول واجد اطلاعات لازم برای تعیین صفات چند مورد نادرست است؟ 1. در مهندسی ژنتیک میتوان بخشهایی از آن را از یاختههای یک گونه جانوری به یاختههای یک پروکاریوت منتقل کرد. 2. در پزشکی شخصی برای پیدا کردن روشهای درمانی و دارویی هر فرد استفاده میشود 3. تک رشتهای نردبانی شکل بوده و دارای پیچ و تاب است 4. همه آنها از چهار نوع واحد سازنده به وجود آمده است ممنون از پاسخگویی🌹
M H
1 ماه پیش
من جزوه ندارم و این تصویر رو هم تو کتاب درسی ندیدم منظور استاد دقیق جزوه هست یا کتاب درسی این شکلو فقط تو زیست خیلی سبز دیدم ص۲۹
(1)
M H
1 ماه پیش
تو دقیقه ۸و۵۹ ثانیه اینجا استاد گفتن که سلولز قند ساختاری در همه سلول های گیاهی هستن ولی تو منبع دیگه ای گفته که تقریبادر همه سلول های گیاهی هستن بلاخره کدوم درسته ؟ تو همه گیاهان هست یا تقربیا تو همه شون هست
(1)
Muhammad reza Mofid
1 ماه پیش
@M H همانطور که استاد گفت چون همهٔ سلول های گیاهی دیواره دارند و در دیواره گیاهان سلولز وجود دارد پس در همهٔ گیاهان سلولز وجود دارد .
نیایش صفری
4 ماه پیش
منطورش از اینکه آنزیم سلولاز در لوله گوارش برخی جانوران تجزیه میشه یعنی جانوران هم آنزیم تجزیه کننده سلولز دارن؟ بعد فقط جانوران این ویژگی رو دارن؟ اینجاشو متوجه نشدم
(2)
هانیه بختیاری
3 ماه پیش
کتاب گفته اغلب جانوران فاقد توانایی تولید آنزیم لازم برای گوارش سلولز هستند که انسان هم جزوشون هست . یعنی سلولز که وارد بدن میشه ، نمیتونه تجزیه و جذب بدن بشه پس همون جوری دفع میشه ! ولی برخی جانوران توانایی تجزیه سلولز رو دارن ، یعنی بدنشون میتونه آنزیم سلولاز تولید و ترشح بکنه . مثل نشخوار کنندگان (گاو و گوسفند) یا برخی تک سلولی ها (میکروارگانیسم ها) .
(3)
هانیه بختیاری
3 ماه پیش
کتاب گفته اغلب جانوران فاقد توانایی تولید آنزیم لازم برای گوارش سلولز هستند که انسان هم جزوشون هست . یعنی سلولز که وارد بدن میشه ، نمیتونه تجزیه و جذب بدن بشه پس همون جوری دفع میشه ! ولی برخی جانوران توانایی تجزیه سلولز رو دارن ، یعنی بدنشون میتونه آنزیم سلولاز تولید و ترشح بکنه . مثل نشخوار کنندگان (گاو و گوسفند) یا برخی تک سلولی ها (میکروارگانیسم ها) .
(3)
علی تدین
3 ماه پیش
@هانیه بختیاری پاسخ دوستمون درسته
Asra Geravand
3 ماه پیش
بعضی ازشون مثل برخی از موریانهها، حلزونها،و کرمهای خاکی تولید میشود. نه خوب برخی تک سلولی ها هم میتونن
سید حجت ساداتی
4 ماه پیش
سلام چرا فقط نشخوار کنندگان اون باکتری هایی ک توانایی تولید سلولاز رو دارند، درونشون هست؟ چرا همه گیاه خواران اینجوری نیست
(1)
هانیه بختیاری
3 ماه پیش
از کجا میدونی همه گیاهخواران این ویژگی رو ندارن ؟ شاید داشته باشن ولی ما نمیخونیم ! هرچی تو کتاب نیومده تو کنکور هم نمیاد . تو کتاب فقط نشخوارکنندگان رو گفته پس ماهم فقط همون و یاد میگیریم !
(3)
هانیه بختیاری
3 ماه پیش
از کجا میدونی همه گیاهخواران این ویژگی رو ندارن ؟ شاید داشته باشن ولی ما نمیخونیم ! هرچی تو کتاب نیومده تو کنکور هم نمیاد . تو کتاب فقط نشخوارکنندگان رو گفته پس ماهم فقط همون و یاد میگیریم !
(3)
علی تدین
3 ماه پیش
@هانیه بختیاری پاسخ دوستمون درسته
(1)
شقایق دهقانی
5 ماه پیش
سلام ببخشید میگم که تو کتاب من نوشته لاکتوز یک دی ساکارید دیگر است و به قند شیر معروف است اما دکتر میگن مالتوز و به قندجو
مهدی عسگری
4 ماه پیش
دی ساکارید های مهم: 1.مالتوز ، نام دیگر: قند جوانه ی گندم و جو 2.ساکارز ، نام دیگر: قند و شکر - قند نی شکر 3.لاکتوز ، نام دیگر: قند شیر
ملیکا اسماعیلی
5 ماه پیش
مالتوز چه موقع به صورت گلوکز مصرف یا استفاده میشه؟
نرگس مهدوی
5 ماه پیش
مالتوز در روده تجزیه میشه و دوتا گلوکز ایجاد میکنه
ملیکا اسماعیلی
5 ماه پیش
سوالم اینکه نشاسته مالتوز ذخیره ای داخل گیاهان است.؟ چون امیلاز باعث میشه نشاسته تبدیل به مالتوز بشه و گلیکوژن هم گلوکز ذخیره ای داخل جانوران و قارچ هاست
نرگس مهدوی
5 ماه پیش
نشاسته پلیمر گلوکز هست. از تعداد زیادی گلوکز ساخته شده. وقتی تجزیه میشت میتونه مالتوز ایجاد کنه.
(1)
محمدحسین صفوی
5 ماه پیش
پکتین و کیتین هم من خواندم دو تا پلی ساکارید ....... یه توضیح دربارشون میدید
(2)
علی تدین
5 ماه پیش
سلام بله اونا هم دونوع پلی ساکارید هستن که در دیواره گیاهی کاربرد دارن
(1)
هانیه بختیاری
3 ماه پیش
@علی تدین از کتاب حذف شده ؟ لازمه یادشون بگیریم ؟
(1)
محمدحسین صفوی
2 ماه پیش
@هانیه بختیاری در سال یازدهم یا دوازدهم آموزش میبینیم چون شنیدم داخل کتاب هست و پلی ساکارید خیلی مهم ای است🌌
(1)
هانیه بختیاری
2 ماه پیش
@محمدحسین صفوی باشه ممنون
(1)
Yeganeh
6 ماه پیش
اونجایی که استاد میگه تو متن گتاب گفته (این پلی ساکارید) هایی که گفته فقط از مونوساکارید گلوکز تشکیل شده خب مگه پلی ساکاریدی هم داریم که از مونوساکارید گلوکز تشکیل نشه؟! همه ی کربوهیدارت ها مونومراشون باید گلوکز باشه دیگه
نرگس مهدوی
6 ماه پیش
سلام. بله . مونومر های کروهیدراتی متفاوت هستن میتونن گلوکز، گالاکتوز، ساکارز، فروکتوز باشه
Yeganeh
6 ماه پیش
هورمون جیبرلین برای چی از رویان ترشح میشه؟ کارش چیه؟
نرگس مهدوی
6 ماه پیش
برای اینکه در نهایت رویان اندوسپرم رو تجزیه کننده و مواد مغذیش رو بدست بیاره
حلیمه شریفی
6 ماه پیش
آیاآمیلازدرلوزالمعده هم دوباره ترشح میشودیاخیر؛این آمیلازهمان آمیلازترشحی ازدهان است
نرگس مهدوی
6 ماه پیش
خیر. در روده باریک انزیم های امیلاز پانکراسی هم داریم
محیا درخشان
6 ماه پیش
سلام امیلاز بزارق یه ماده هستش که نشاسته رو تجزیه میکنه یا گوارش ؟؟
نرگس مهدوی
6 ماه پیش
سلام. امیلاز آنزیمی هست که نشاسته رو تجزیه میکنه
نازنین مجیدی
6 ماه پیش
آمیلاز بزاق ک نشاسته رو تا معده گوارش میکنه توی معده از بین میره یا نشاسته رو گفت ک براثر اسید معده از بین میره
نرگس مهدوی
6 ماه پیش
امیلاز بزاق توی معده دیگه از دست میره و اثری نداره
(1)
نرگس مهدوی
1 سال پیش
سلام. به ذخیره دانه میگن اندوسپرم نه خود دانه. خارجی ترین لایه درون دانه یا اندوسپرم، لایه گلوتن دار هست که انزیم تولید میکنه.
(7)