یادبگیریم9:نکات کربوهیدرات ها (قسمت دوم)

4.8/5
(634 رای)
برای مشاهده، ابتدا وارد شوید.
ورود و مشاهده فیلم

گستره حیات

تست درس 2
تست درس 2

`00:50

برای دریافت 50 ساعت تدریس زیست رایگان شماره موبایلت رو اینجا وارد کن
سوالات دیگران

سلام ببخشید یعنی آندوسپرم دانه شامل رویان لپه و درون دانه میشه ؟ یعنی به کل دانه میگیم آندوسپرم منظورم اینه مثلا لایع خارجی دانه میشه آندوسپرم چون اونجا گفته شده که لایه ی گلوتن دار آندوسپرم که در شکل لایع ی اطراف دانه است یا اینکه آندوسپرم میشه لایه ی دور درون دانه بنظرم درسته؟ کدوم جمله درسته و یکم توضیح بدید ممنون

(3)

نرگس مهدوی | آکادمی امروز

نرگس مهدوی

tik

1 سال پیش

سلام. به ذخیره دانه میگن اندوسپرم نه خود دانه. خارجی ترین لایه درون دانه یا اندوسپرم، لایه گلوتن دار هست که انزیم تولید میکنه.

(7)

هدیه  قادری  | آکادمی امروز

هدیه قادری

1 سال پیش

خیر داخل اندوسپرم نشاسته هست اونا قسمت های دیگه دانه هستن مثلا رویان که یه قسمتی از دانه و جدا از اندوسپرم هست میان هورمون جیبرلین ترشح میکنه و روی لایه گلوتن دار که لایه بیرونی اندوسپرم هست اثر میذاره و باعث ساخت انزیم هایی میشه از جمله انزیم امیلاز که ما میدونیم امیلاز میاد نشاسته که داخل اندوسپرم هست ورود میکنه به اندوسپرم و نشاسته رو‌به مالتوز که قند دی ساکارید هست تجریه میکنه و باعث رشد رویان میشه 🙂

(5)

غزل زادنیک | آکادمی امروز

غزل زادنیک

3 هفته پیش

سلام وقتتون بخیر چند تا سوال داشتم! 1.در ارتباط با مونو ساکارید_انرژی تولید شده از یک گرم انها کمتر از یک گرم از هرنوع لیپیدی می باشد؟ 2.در رابطه با مولکول واجد اطلاعات لازم برای تعیین صفات چند مورد نادرست است؟ 1. در مهندسی ژنتیک می‌توان بخش‌هایی از آن را از یاخته‌های یک گونه جانوری به یاخته‌های یک پروکاریوت منتقل کرد. 2. در پزشکی شخصی برای پیدا کردن روش‌های درمانی و دارویی هر فرد استفاده می‌شود 3. تک رشته‌ای نردبانی شکل بوده و دارای پیچ و تاب است 4. همه آنها از چهار نوع واحد سازنده به وجود آمده است ممنون از پاسخگویی🌹

M     H | آکادمی امروز

M H

1 ماه پیش

من جزوه ندارم و این تصویر رو هم تو کتاب درسی ندیدم منظور استاد دقیق جزوه هست یا کتاب درسی این شکلو فقط تو زیست خیلی سبز دیدم ص۲۹

(1)

M     H | آکادمی امروز

M H

1 ماه پیش

تو دقیقه ۸و۵۹ ثانیه اینجا استاد گفتن که سلولز قند ساختاری در همه سلول های گیاهی هستن ولی تو منبع دیگه ای گفته که تقریبادر همه سلول های گیاهی هستن بلاخره کدوم درسته ؟ تو همه گیاهان هست یا تقربیا تو همه شون هست

(1)

Muhammad reza Mofid | آکادمی امروز

Muhammad reza Mofid

1 ماه پیش

@M H همانطور که استاد گفت چون همهٔ سلول های گیاهی دیواره دارند و در دیواره گیاهان سلولز وجود دارد پس در همهٔ گیاهان سلولز وجود دارد .

نیایش صفری | آکادمی امروز

نیایش صفری

4 ماه پیش

منطورش از اینکه آنزیم سلولاز در لوله گوارش برخی جانوران تجزیه میشه یعنی جانوران هم آنزیم تجزیه کننده سلولز دارن؟ بعد فقط جانوران این ویژگی رو دارن؟ اینجاشو متوجه نشدم

(2)

کتاب گفته اغلب جانوران فاقد توانایی تولید آنزیم لازم برای گوارش سلولز هستند که انسان هم جزوشون هست . یعنی سلولز که وارد بدن میشه ، نمیتونه تجزیه و جذب بدن بشه پس همون جوری دفع میشه ! ولی برخی جانوران توانایی تجزیه سلولز رو دارن ، یعنی بدنشون می‌تونه آنزیم سلولاز تولید و ترشح بکنه . مثل نشخوار کنندگان (گاو و گوسفند) یا برخی تک سلولی ها (میکروارگانیسم ها) .

(3)


کتاب گفته اغلب جانوران فاقد توانایی تولید آنزیم لازم برای گوارش سلولز هستند که انسان هم جزوشون هست . یعنی سلولز که وارد بدن میشه ، نمیتونه تجزیه و جذب بدن بشه پس همون جوری دفع میشه ! ولی برخی جانوران توانایی تجزیه سلولز رو دارن ، یعنی بدنشون می‌تونه آنزیم سلولاز تولید و ترشح بکنه . مثل نشخوار کنندگان (گاو و گوسفند) یا برخی تک سلولی ها (میکروارگانیسم ها) .

(3)

علی تدین | آکادمی امروز

علی تدین

tik

3 ماه پیش

@هانیه بختیاری پاسخ دوستمون درسته

Asra Geravand | آکادمی امروز

Asra Geravand

3 ماه پیش

بعضی ازشون مثل برخی از موریانه‌ها، حلزون‌ها،و کرم‌های خاکی تولید می‌شود. نه خوب برخی تک سلولی ها هم میتونن

سلام چرا فقط نشخوار کنندگان اون باکتری هایی ک توانایی تولید سلولاز رو دارند، درونشون هست؟ چرا همه گیاه خواران اینجوری نیست

(1)

از کجا میدونی همه گیاهخواران این ویژگی رو ندارن ؟ شاید داشته باشن ولی ما نمیخونیم ! هرچی تو کتاب نیومده تو کنکور هم نمیاد . تو کتاب فقط نشخوارکنندگان رو گفته پس ماهم فقط همون و یاد میگیریم !

(3)


از کجا میدونی همه گیاهخواران این ویژگی رو ندارن ؟ شاید داشته باشن ولی ما نمیخونیم ! هرچی تو کتاب نیومده تو کنکور هم نمیاد . تو کتاب فقط نشخوارکنندگان رو گفته پس ماهم فقط همون و یاد میگیریم !

(3)

علی تدین | آکادمی امروز

علی تدین

tik

3 ماه پیش

@هانیه بختیاری پاسخ دوستمون درسته

(1)

سلام ببخشید میگم که تو کتاب من نوشته لاکتوز یک دی ساکارید دیگر است و به قند شیر معروف است اما دکتر میگن مالتوز و به قندجو

مهدی عسگری | آکادمی امروز

مهدی عسگری

4 ماه پیش

دی ساکارید های مهم: 1.مالتوز ، نام دیگر: قند جوانه ی گندم و جو 2.ساکارز ، نام دیگر: قند و شکر - قند نی شکر 3.لاکتوز ، نام دیگر: قند شیر

مالتوز چه موقع به صورت گلوکز مصرف یا استفاده میشه؟

نرگس مهدوی | آکادمی امروز

نرگس مهدوی

tik

5 ماه پیش

مالتوز در روده تجزیه میشه و دوتا گلوکز ایجاد میکنه

سوالم اینکه نشاسته مالتوز ذخیره ای داخل گیاهان است.؟ چون امیلاز باعث میشه نشاسته تبدیل به مالتوز بشه و گلیکوژن هم گلوکز ذخیره ای داخل جانوران و قارچ هاست

نرگس مهدوی | آکادمی امروز

نرگس مهدوی

tik

5 ماه پیش

نشاسته پلیمر گلوکز هست. از تعداد زیادی گلوکز ساخته شده. وقتی تجزیه میشت میتونه مالتوز ایجاد کنه.

(1)

پکتین و کیتین هم من خواندم دو تا پلی ساکارید ....... یه توضیح دربارشون میدید

(2)

علی تدین | آکادمی امروز

علی تدین

tik

5 ماه پیش

سلام بله اونا هم دونوع پلی ساکارید هستن که در دیواره گیاهی کاربرد دارن

(1)

@علی تدین از کتاب حذف شده ؟ لازمه یادشون بگیریم ؟

(1)

@هانیه بختیاری در سال یازدهم یا دوازدهم آموزش میبینیم چون شنیدم داخل کتاب هست و پلی ساکارید خیلی مهم ای است🌌

(1)

@محمدحسین صفوی باشه ممنون

(1)

اونجایی که استاد میگه تو متن گتاب گفته (این پلی ساکارید) هایی که گفته فقط از مونوساکارید گلوکز تشکیل شده خب مگه پلی ساکاریدی هم داریم که از مونوساکارید گلوکز تشکیل نشه؟! همه ی کربوهیدارت ها مونومراشون باید گلوکز باشه دیگه

نرگس مهدوی | آکادمی امروز

نرگس مهدوی

tik

6 ماه پیش

سلام. بله . مونومر های کروهیدراتی متفاوت هستن میتونن گلوکز، گالاکتوز، ساکارز، فروکتوز باشه

هورمون جیبرلین برای چی از رویان ترشح میشه؟ کارش چیه؟

نرگس مهدوی | آکادمی امروز

نرگس مهدوی

tik

6 ماه پیش

برای اینکه در نهایت رویان اندوسپرم رو تجزیه کننده و مواد مغذیش رو بدست بیاره

آیاآمیلازدرلوزالمعده هم دوباره ترشح میشودیاخیر؛این آمیلازهمان آمیلازترشحی ازدهان است

نرگس مهدوی | آکادمی امروز

نرگس مهدوی

tik

6 ماه پیش

خیر. در روده باریک انزیم های امیلاز پانکراسی هم داریم

سلام امیلاز بزارق یه ماده هستش که نشاسته رو تجزیه میکنه یا گوارش ؟؟

نرگس مهدوی | آکادمی امروز

نرگس مهدوی

tik

6 ماه پیش

سلام. امیلاز آنزیمی هست که نشاسته رو تجزیه میکنه

آمیلاز بزاق ک نشاسته رو تا معده گوارش میکنه توی معده از بین میره یا نشاسته رو گفت ک براثر اسید معده از بین میره

نرگس مهدوی | آکادمی امروز

نرگس مهدوی

tik

6 ماه پیش

امیلاز بزاق توی معده دیگه از دست می‌ره و اثری نداره

(1)

جیبرلین باعث ترشح امیلاز میشه درسته

نرگس مهدوی | آکادمی امروز

نرگس مهدوی

tik

7 ماه پیش

در گیاهان بله.