یادبگیریم5: محرک های رشد (جیبرلین ها)
موراشین عابدی
6 ماه پیش
در پاسخ یکی از سوالات تمرین یادبگیریم میگه ساقه و ریشه رویانی توسط جیبرلین ساخته میشن ولی توی فصل 8 میگه که رویان که ایجاد میشه (یعنی ساقه و ریشه و برگ رویانی)بعد مدتی در خفتگی قرار میگیره و سپس با تجریه ابسیزیک اسید و تولید جیبرلین رویان رشد میکنه یعنی اون ساقه رویانی قبل اثر جیبرلین بوده و جیبرلین صرفا باعث خروج و رشدش میشه نه تولیدش میشه لطفا اینو توضیح بدید
عرشیا برزگران
6 ماه پیش
سلام مگه نگفتیم در تک لپه ها اندوسپرم باقی میمونه اینجا که با تجزبه شدنش کم کم از بین میره
بهار رشیدی
7 ماه پیش
سلام. جیبرلین از بخش غیرلپهای داخل خود رویان وارد لپه ها میشه یا اینکه مثل فلشی که کتاب زده از رویان خارج و بعد به لپه ها وارد میشن و از اونجا دوباره خارج و وارد آندوسپرم میشن؟
Negin Heydari
7 ماه پیش
لفظ لپه ها غلطه چون تک لپه است و بله اینی که میگی درسته
علی کراری
8 ماه پیش
سلام مگه نگفتین در گیاهان تک لپه (دانه ای که این جاست تک لپه ست چون ساختار قلبی شکل قابل مشاهده نیست و مشخصات ذخیره غذایی آندوسپرم هستش) محل خروج ریشه و ساقه متفاوته پس چرا داخل این شکل مثل دانه های دولپه از یک قسمت ریشه و ساقه خارج شدن؟
.... .....
8 ماه پیش
سلام وقتتون بخر باشه. خیر استاد همچین قاعده ای برای تک لپه ها نگفتن اصلا...فقط توی مثال ذرت گفتن اینطوریه...نگفتن که همه ی تک لپه ها اینطورین و یا مثلا نگفتن که همه ی دو لپه ها محل خروج ریشه و ساقه شون از دانه یک نقطه هست...
.... .....
8 ماه پیش
ولی خب از اونجایی که استاد ذرت رو هم جزو غلات نام بردن و این شکل کتاب برای غلات کشیده شده واقعیتش انگار تناقض داره با شکل فصل 8...آخه توی اون شکل ریشه و ساقه رویانی ذرت از دو محل متفاوت دانه خارج می شدن نه از یک محل.
فاطمه میرزایی
1 سال پیش
سلام خسته نباشید ببخشید اینجا که نوشته شده از داخل با پوسته دانه لایه گلوتن دار تماس دارن متوجه نمیشه مگه نباید از خارج با پوسته تماس داشته باشه اندوسپرم؟
نرگس مهدوی
1 سال پیش
اندوسپرم از خارج با دانه در تماس هست دانه از سمت داخل با اندوسپرم
فاطمه میرزایی
1 سال پیش
@نرگس مهدوی خب لایه گلوتن دار هم از خارج با دانه درتماس میشه درسته؟ پس چرا اینجا برعکس نوشته شده؟
نرگس مهدوی
1 سال پیش
@فاطمه میرزایی شما درست میفرمایین. خود لایه گلوتن دار از خارج با دانه در تماسه. اما دانه از سطح درونیش با لایه گلوتن دار تماس داره
عارفه مهربان
1 سال پیش
چرا جیبرلین نشه؟؟ مگه جیبرلین رشد طولی یاخته رو تحریک نمیکنه؟؟
عارفه مهربان
1 سال پیش
متن کتاب گفته جیبرلین از طریق رشد طولی یاخته و تقسیم آن در افزایش طول ساقه نقش داره
نرگس مهدوی
1 سال پیش
@عارفه مهربان ببخشید این مورد رو در مورد اکسین گفته بودم 🤦🏻♀️
نرگس مهدوی
1 سال پیش
@نرگس مهدوی اکسین رشد طولی رو با افزایش ابعاد ایجاد میکنه نه با افزایش تعداد یاخته ها و تقسیم
عارفه مهربان
1 سال پیش
از خارج با پوسته دانه در تماس نیست مگه؟؟
نرگس مهدوی
1 سال پیش
سلام. طبق شکل کتاب هست.
عارفه مهربان
1 سال پیش
@نرگس مهدوی خب اینجا نوشتن از داخل!
نرگس مهدوی
1 سال پیش
@عارفه مهربان توجه کن اندوسپرم از خارج با دانه در تماس هست دانه از سمت داخل با اندوسپرم
عارفه مهربان
1 سال پیش
@نرگس مهدوی خب درسته دیگه تو جزوه نوشته از سمت داخل با دوسته دانه در تماسه در اصل از خارج با دانه در تماسه
نرگس مهدوی
1 سال پیش
@عارفه مهربان درسته
(1)
عارفه مهربان
1 سال پیش
آنزیم تجزیه کننده و آنزیم گوارشی یکیه؟؟
علی تدین
1 سال پیش
انزیم تجزیه کننده خیلی کلی تره . گوارشی فقط مربوط به تجزیه مواد غذایی میشه
(1)
ابوالفضل غفاری
1 سال پیش
استاد طبق تعاریفه شما این نکته غلط محسوب میشه؟ چون به نحوی لپه ها رو جز رویان حساب نکرده
نرگس مهدوی
1 سال پیش
لپه ها جزیی از رویان هستن.
محمدحسین جعفربگلو
1 سال پیش
جیبرلینی که تو گیاه ساخته میشه ترکیباتش با اونی که تو قارچ ساخته میشه متفاوته؟
راضیه جبلی
1 سال پیش
سلام رفیق طبق چیزی که کتاب گفته جیرلین ها خودشون کلا ترکیبات متفاوتی هستن واثرمشابه دارند وممکنه باهم فرق داشته باشن.
(1)
راضیه جبلی
1 سال پیش
سلام رفیق طبق چیزی که کتاب گفته جیرلین ها خودشون کلا ترکیبات متفاوتی هستن واثرمشابه دارند وممکنه باهم فرق داشته باشن.
(1)
محمدحسین جعفربگلو
1 سال پیش
سلام همون دانشمندان ژاپنی فهمیدن که جیبرلین تو خود گیاه هم تولید میشه؟
راضیه جبلی
1 سال پیش
سلام رفیق بنظر من که همون دانشمندان ژاپنی کشف کردند ولی کتاب چیزی درباره اش نگفته وگفته پس از ان مشخص شد که جیبرلین رو خود گیاه هم تولید میکنه
راضیه جبلی
1 سال پیش
سلام رفیق بنظر من که همون دانشمندان ژاپنی کشف کردند ولی کتاب چیزی درباره اش نگفته وگفته پس از ان مشخص شد که جیبرلین رو خود گیاه هم تولید میکنه
محمدحسین جعفربگلو
1 سال پیش
سلام اینجا انزیم ها لپه و ساقه رویانی رو چرا تجزیه نمیکنند؟
راضیه جبلی
1 سال پیش
سلام رفیق خب اخه این آنزیم اصلا به لپه وساقه رویانی نمیرسن که این آنزیم ها بعد از ترشح از لایه گلوتن دار وارد درون دانه یا آندوسپرم میشن و مواد ذخیره شده در درون آندوسپرم رو تجزیه میکنن ومواد تجزیه شده حالا از طریق لپه میره به ساقه وریشه رویانی.
راضیه جبلی
1 سال پیش
نرگس مهدوی
6 ماه پیش
سلام اندوسپرم ذخیره رویان هست و مواد توش برای اینه که رویان اوایل زندگیش اون رو استفاده کنه